Her har vi samlet en oversigt over nogle af de mest almindelige spørgsmål omkring Sonos. Det er ikke ment som decideret support eller fejlfinding. Er du på udkig efter det, så kontakt Sonos direkte eller den forhandler, hvor du har købt dit Sonos-udstyr.

Kan Sonos afspille surround sound?

Hvis du har en af Sonos’ to enheder til TV (PLAYBAR og PLAYBASE) kan du koble dem samme med eksempelvis et sæt PLAY:1 og afspilles ægte 5-kanals surround sound.

Hvor kan man købe Sonos?

I Danmark er det traditionelt Hi-Fi Klubben, der har solgt Sonos. De har i øjeblikket omkring butikker fordelt over hele landet. Du finder adresser og åbningstider her: Hi-Fi Klubbens butikken.

Der findes dog andre forhandlere eksempelvis Elgiganten og man kan også købe på Sonos egen hjemmeside.

Hvor meget strøm bruger Sonos?

Sonos bruger mere strøm i standby en traditionelle enheder. Det skyldes, at Sonos hele tiden skal oprette et netværksforbindelse. Når man afspiller musik bruger enhederne med indbygget forstærker mere strøm, mens de passive afspillere ikke bruger mere strøm end de gør på standby. Her er er de værdier Sonos opgiver for standby-forbruget.

SONOS BRIDGE: 4 watt
SONOS CONNECT: 4 Watt
SONOS CONNECT:AMP: 6,5 Watt
SONOS PLAY:3: 8 watt
SONOS PLAY:5: 6,5 Watt (gl. udgave)
SONOS PLAY:5: 2,2 Watt (2015-udgave)

Hvilke musikformater kan jeg afspille?

Sonos kan afspille de fleste almindelige digitale lydformater.

Følgende formater understøttes: MP3 (komprimeret), WMA (komprimeret), AAC+, iTunes, Ogg Vorbis, Audible (format 4), Apple Lossless, Flac (lossless), WAV (ukomprimeret) og AIFF (ukomprimeret)

Max. opløsning er 16-bit/48 kHz.

WMA Lossless understøttes ikke. Filer med iTunes DRM-kopibeskyttelse (købt før 2008) skal opgraderes i iTunes før de kan afspilles.

Hvor stort et musikbibliotek kan Sonos indexere?

Sonos kan håndtere et musikbibliotek på op til 65.000 numre. De kan lagres på op til 16 tilsluttede enheder.

Virker Sonos med Mac

Sonos virker med både Mac og Windows – og iOS og Android.