Spotify er verdens mest benyttede abonnementsbaserede online musiktjeneste. Den integrerer direkte med Sonos og giver adgang til millioner af musiknumre direkte via din Sonos-controller.

Spotify giver adgang til omkring 30 millioner forskellige musiknumre. For at få adgang til Spotify via Sonos skal du have et Spotify premium abonnement, der koster 99 kr per måned. Du kan prøve det af i 30 dage uden at skulle betale, så du har mulighed for at teste tjenesten, inden du binder dig for alvor.

Sådan fungerer Spotify

Hvis ikke du kender til musiktjenester så kan de opfattes som et kæmpemæssigt musikbibliotek, som man lejer sig adgang til på månedsbasis. Musikken ligger så i dette tilfælde på Spotifys servere, som du får adgang til via internettet. Du køber altså ikke musikken, men lejer den. I det øjeblik du opsiger abonnementet, forsvinder adgangen til musikken.

Når først Spotify er sat op med Sonos, fungerer det i praksis fuldstændigt som om, musikken lå på en lokal computer eller netværksharddisk. Du har mulighed for fritekstsøgning efter musik, lave spillelister og så videre. Den eneste tekniske forskel er reelt, at musikken streames fra Spotifys server og ikke din egen.

God kvalitet til en fair pris

Spotify streamer musikken i en ret god kvalitet. Det sker nemlig med en bitrate på 320 Kbit/s. Det er en bedre kvalitet end langt det meste andet digitale musik man kan købe (eller hente) på nettet. Langt de fleste vil ikke kunne skelne det fra “CD-kvalitet” i praksis.

Som skrevet kræver Spotify på Sonos, at du opretter et premium abonnement til 99 kroner om måneden. Det klarer du let på spotify.dk. Derefter skal du bare finde din Sonos-controller og tilføje Spotify. På computeren sker det via Administrer-menuen og på mobilen via “Tilføj musiktjenester”. Her skal du indtaste dine brugeroplysninger du har fået fra Spotify.

Med Spotify får du en fuldstændig gnidningsfri adgang til praktisk talt alt musik i hele verden for 99 kroner om måneden. For det trods alt beskedne beløb, kan du spille musikken præcis når man vil, og uden i praksis at skulle spekulere over at åbne en speciel afspiller på sin computer etc. Med Sonos-integrationen fungerer det bare.

Spotify er ikke den eneste mulighed for at få en god musiktjeneste på Sonos. Mest oplagte alternativer er Apple Music og Tidal. Ellers gå til Musiksiden og se alle mulighederne.