Hvis ikke du kender til Sonos, kan det hele måske virke lidt uoverskueligt. Hvor skal man starte? Og hvor skal man slutte? Men faktisk er det slet ikke så svært. Vi har samlet en række artikler der beskriver processen fra start til slut, så du får det bedste overblik over, hvordan du skal opbygge et Sonos-system efter de behov du har.

På siden her er en kort gennemgang med link til en mere uddybende vejledning for hvert punkt.

Planlægning af dit Sonos-system

Det første du skal finde ud af er, hvor mange steder i huset du har behov for at høre musik. Hver sted du har behov for musik kaldes en zone. Når zonerne er på plads, skal du finde ud af, hvilke afspillere, der skal være i hver zone. Du gennemgår simpelthen alle zonerne en efter en, og laver en liste over hvad du har behov for.

Når først overblikket er på plads, skal du til at investere. Her kommer modulopbygningen virkelig til sin ret. Du behøver nemlig ikke købe det hele på en gang, hvis ikke økonomien er til det. Du kan altid rykke rundt på tingene og købe mere når behovet opstår eller økonomien tillader det.

Du kan eventuelt også overveje, at købe en Sonos Boost. Med Boost slipper man for en lang kabelføring, hvis nærmeste afspiller står langt fra ens router.

Valg af controller

Når først du har planlagt hvilke afspillere du skal have, skal du finde ud af hvilke(n) controller du vil benytte. En af Sonos’ styrker ligger i kontrollen af systemet, så det kan godt betale sig at sætte sig grundigt ind i mulighederne.

Førhen producerede Sonos selv en controller, der var alt andet på markedet overlegent. Siden er smartphonen blevet allemandseje og Sonos har stoppet produktionen af deres dedikerede controller. Derfor er smartphonen i dag den mest benyttede måde at styre sit Sonos-system på, men man kan også gøre det det vi sin computer.

Opsætning af Sonos

Opsætningen af Sonos er så enkel, at det faktisk næsten ikke er nødvendigt at skrive om det. Det har vi dog gjort alligevel. Du starter selvfølgelig med at pakke grejet ud og placerer det de rigtige steder. Indstillingen foregår via din computer eller smartphone, der guider dig igennem hele forløbet, der kan klares på 5-10 minutter.

Få musik på Sonos

Man kan måske få det indtryk, at det med Sonos er selve teknikken der er i centrum. Intet kunne dog være mere forkert. Sonos overlegne tekniske design og brugervenlige betjening tjener kun et formål: At sætte musikken i centrum. Det er musikken der handler om – og sådan vil det altid være. Derfor har vi også skrevet en god artikel om hvilke muligheder du har for at få musik på dit Sonos-system: