Opsætningen af Sonos er uhyggelig enkel. Du behøver faktisk ikke engang konsultere manualen, så nemt er det. Skulle du alligevel have behov for at kigge i manualen, er den heldigvis meget informativ, og får det hele skåret ud i pap.

Medmindre du rent faktisk godt kan lide at lege i et par timer med opsætningen dit nye grej, vil du sætte pris på hvor nemt det er at få Sonos i omdrejninger. Opsætningen er klaret på omkring 5 minutter alt inklusive, og så er du klar til at høre musik.

Pak ud og tilslut til router

Du starter selvfølgelig med at pakke grejet ud og placere det de rigtige steder. Alt efter valget af afspiller, skal du herefter eventuelt tilslutte forstærker og højttalerne. Når det er på plads, skal en af afspillerne – eller en Sonos Boost hvis du har valgt det – sluttes til din router med et netværkskabel. Herefter tænder du for strømmen.

Installer controller på computer eller smartphone

På din computer eller smartphone skal du nu installere Sonos’ controller. Du kan finde links på Sonos’ hjemmeside.

Opsætningen er så nem, at der ikke er nogen grund til at jeg gør mere ud af det. Et råd vil jeg dog give: Du kan vælge mellem at benytte Sonos eget trådløse netværk eller at afspillerne går på dit lokale hjemmenetværk. Det er altid en fordel at lade Sonos benytte deres eget netværk. Derved undgår du blandt andet, at resten af din netværkstrafik forstyrrer Sonos. Kun i særlige situationer skal du fravige dette. Prøv først om Sonos eget net virker tilfredsstillende. Gør det ikke det, så brug dit eget.

Første gang du starter controller-appen vil du blive guidet igennem opsætningen i din controller. Du forbinder til afspillerne en af gangen. Det gør du typisk ved at trykke på to af knapperne på afspilleren på samme tid. Dette gør du for alle afspillere en ad gangen. Du skal blot huske, at starte med den afspiller, der er forbundet med routeren. Når alle afspillerne er forbundet, skal placeringen af dit musikbibliotek indstilles, hvis du benytter lokal lagret musik. Bruger du online musiktjenester, skal du tilføje dem også.

Undervejs i opsætningen vil man eventuelt blive informeret om, at der er en softwareopdatering tilgængelig. Dette skal man bare sige ja til.

Justering af højttalere

Visse af Sonos’ højttalere kan kalibreres og optimeres via Sonos Trueplay-funktion. Det kan klart anbefalers at få gjort. Se her hvordan du gør: Sådan bruger du Trueplay til at få Sonos til at lyde bedre

Det er faktisk det hele.

Du kan eventuelt læse mere om de forskellige måder at få musik på Sonos på her: Musik på Sonos