Trueplay er en funktion Sonos har udviklet, så brugerne kan justere og optimere lyden fra deres Sonos-højttalere, så den bliver bedst muligt efter forholdene.

Normalt er højttalere justeret til et teoretisk perfekt rum, men sådan ser de fleste hjem bare ikke ud. Der er møbler, tæpper og andre ting der forstyrrer lyden. I virkeligheden er en individuel kalibrering af hver enkelt højttaler faktisk nødvendig, hvis man vil have det optimale ud af den i lige præcis det rum, hvor den står.

Der er her Trueplay kommer ind i billedet. Sonos har nemlig udviklet en funktion, så man automatisk kan foretage denne kalibrering af sine højttalere derhjemme og dermed få dem til at lyde endnu bedre. Det kan man i princippet langt hen ad vejen også gøre manuelt med controllerens equalizer, men har man ikke forstand på det, risikerer man at gøre tingene værre frem for bedre.

Trueplay finjusterer automatisk

Med Trueplay sker denne finjustering helt automatisk. Trueplay bruger din iPhone eller iPad til at måle, hvordan lyden reflekteres af væggene, møblerne og andre overflader i et rum. Derefter justerer Trueplay din Sonos-højttaler for sikre, at den lyder fantastisk, uanset hvor den står.

Det betyder, at du nu i princippet kan placere din Sonos-højttaler i hjørnet på badeværelset eller på et køkkenskab, ja faktisk lidt groft sagt endda inde i skabet. Alle de steder man normalt fraråder at placere sine højttalere, hvis man vil have optimal lyd. Med Trueplay vil den lyde ens i alle tilfælde, fordi højttaleren justeres til at kompensere for de ulemper placeringen giver. Der kan nok ikke kompenseres 100%, men langt hen ad vejen kan Trueplay kompensere for en dårlig placering.

Sådan bruger du Trueplay

Bemærk at du under Trueplay-indstillingen vil blive bedt om at give Sonos tilladelse til at bruge mikrofonen på iOS-enheden.

  1. Åbn Sonos-appen på din iPhone eller iPad.
  2. I Sonos-musikmenuen skal du vælge Indstillinger > Rumindstillinger.
  3. Vælg det rum, du vil indstille for.
  4. Tryk på “Trueplay-indstilling”.
  5. Herefter skal du bare følge vejledningen i appen for at gennemføre indstillingen.

Hvis du flytter en højttaler eller rykker rundt på møblerne i rummet, har du mulighed for at justere højttaleren igen.

I øjeblikket er det kun iOS-enheder der kan bruges til Trueplay-indstilling. Kan du ikke se indstillingen i appen, så sørg for at den er opdateret til seneste version.