Selvom en af de grundlæggende ideer med Sonos er, at man afspiller musik fra sit musikbibliotek på en tilsluttet computer eller NAS eller bruger en musiktjeneste, så kan man sagtens afspille musik via for eksempel en CD-afspiller, en pladespiller eller et tilsluttet TV.

Hvis du har en Sonos-afspiller med lydindgang vel at mærke. Det er desværre ikke alle Sonos-afspillerne der har det. Har du brug for at kunne tilslutte andre afspillere til din Sonos-enhed skal du gå efter Sonos Play:5, Sonos Amp eller Sonos Port. Sonos’ enheder til TV-brug, Sonos Playbar og Sonos Playbase har også lydindgang, men af en anden type.

Én CD-afspiller kan levere musik i hele huset

Via den analoge indgang – kaldet line-in – kan du tilslutte eksempelvis en CD-afspiller, en computer, et TV, en iPhone-dock eller hvad du nu måtte have lyst til. Du skal bemærke at de understøttede enheder kun har hver én indgang. Du kan altså ikke tilslutte en CD-afspiller og et TV til den samme ene Sonos-afspiller.

Til gengæld spiller det ingen rolle, hvilke Sonos-afspiller du har sluttet din CD-afspiller eller TV til. Selvom CD-afspilleren er tilsluttet Sonos på børneværelset, kan musikken godt bliver spillet i stuen. Musik fra computeren tilsluttet Sonos i stuen kan også bliver spillet på børneværelset etc. Begge dele endda samtidig. Sonos skelner ikke mellem hvor de forskellige enheder er koblet til. De skal bare være ét sted, så dukker de op på ens controller og kan sættes til at spille, hvor man har lyst.

Meget mere fleksibel end et gammeldags stereoanlæg

Så bare fordi du har behov for at afspille din musik via en CD-afspiller, behøver du ikke fravælge Sonos. Tværtimod, du vil opleve at det hele er meget mere fleksibelt end med et gammeldags stereoanlæg, hvor hvert anlæg skulle have sin egen CD-afspiller. Med Sonos kan man deles om den samme afspiller i hele huset og for eksempel få CD-lyd i garagen, selvom CD-afspilleren står i stuen. Det er ret smart.

Tilslut dit TV til Sonos

Sonos laver to enheder specielt beregnet til TV-brug. Det er Sonos Playbar og Sonos Playbase. De har begge en digital optisk indgang kaldet TOSLINK. Den kan du forbinde med en tilsvarende udgang på dit TV. Bortset fra formatet fungerer det på samme måde som med den analogi lydindgang. Det vil sige at du kan afspille musik i hele huset fra et tilsluttet TV.

Du kan selvfølgelig også tilslutte dit TV eller en projektet uden TOSLINK til dit Sonos-system via en almindelig line-in, hvis du har en Sonos-afspiller med sådan en. De behøver altså ikke købe en af de de to TV-enheder for at få lyd fra dit TV over i Sonos. Du kan fint benytte Sonos andre enheder. Sørg blot for at de er placeret fornuftigt i forhold til dit TV.

Se hvordan du ellers kan afspille musik på dit Sonos-anlæg: Musik på Sonos