En af de smarte ting ved Sonos er, at du ikke er begrænset af FM-båndet eller DAB-sendenettes kanaler, når du vil lytte til radio. Her er nemlig adgang til tusindevis af radiokanaler fra hele verden – og du kan styre det hele direkte fra din controller. Ulempen er selvfølgelig at der skal være internetforbindelse før det virker. Men normalt burde det jo ikke være et problem.

Sonos samarbejder med en tjeneste der hedder TuneIn. De sørger for at kanaloversigterne i Sonos altid er opdaterede. Så frem for selv at skulle finde og tilføje radiostreams på nettet, klarer TuneIn opgaven – endda helt gratis. Det betyder dog ikke, at du ikke selv kan tilføje streams til Sonos. Det kan du nemlig godt. Så hvis du skulle falde over en kanal, som ikke er i TuneIn’s katalog, så tilføjer du den bare selv til Sonos.

Man burde ellers være godt dækket ind. Alle DR’s kanaler finder man på Sonos – det gælder også DAB-kanalerne. Derudover findes en lang række andre danske kanaler på Sonos.

Legende enkelt at bruge

Der er flere muligheder for at finde de forskellige radiokanaler. De er eksempelvis alle ordnet geografisk, så du kan finde kanaler efter lande, ja enda efter byer nogle steder. De er også ordnet efter genre og så videre. Du har selvfølgelig mulighed for at føje kanaler til en favoritliste, så du ikke hver gangs skal lede det kæmpe katalog igennem.

Der er ingen tvivl om, at den helt enkle og gnidningsfrie integration mellem Sonos og TuneIns 100.000 kanaler er et paradis for radiolytteren, der fremover kan koncentrere sig om at lytte frem for at lede efter kanaler.

Se hvilke muligheder for at gøre musik Sonos eller byder på: Musik på Sonos