I går eftermiddag afholdt Sonos et event, hvor de præsenterede en række nye tiltag, der skal gøres Sonos’ musiksystem endnu bedre. Her er en gennemgang af nogle af de største nyheder.

Sonos kan nu styres fra Spotify-appen

Et af de nye tiltag er at Sonos nu kan integrere direkte med Spotify Connect. Det betyder, at man nu kan styre Sonos-systemet direkte via Spotifys app. Sonos er det eneste musiksystem, der tilbyder dén funktionalitet. Med Spotify-appen kan man styre afspilningen, grupperingen ag rum og så videre – altsammen uden at skulle benytte Sonos’ egen app. Man kan også sætte musik på i hjemmet, når man er på farten.

Tiltaget er ganske smart for de der i forvejen primært benytter Spotify til at streame musik med. Og det er der mange der gør. Ifølge Sonos’ oplysninger benyttes Spotify i 50% af alle de hjem har Sonos.

Sonos kan nu styres med stemmen

Benytter man Sonos sammen med Amazon Echo eller Echo Dot, kan man nu anvende Amazons stemmekontroltjeneste, Alexa, til at styre ens Sonos-system med.

Man kan eksempelvis bede Sonos om at afspille en bestemt sang fra en bestemt højttaler. Man kan også skrue op for lyden, stoppe musikken etc.

De nye stemmefunktioner kommer sammen med en softwareopdatering for både nye og tidligere købte Sonos- og Alexa-enheder. De to virksomheder introducerer oplevelsen senere på året i en betaversion for særligt inviterede. Samtlige funktioner bliver tilgængelige for offentligheden i løbet af 2017 – i de lande hvor Amazon Echo er tilgængelig.

Integration med tredjeparts-udstyr

Fremover vil man kunne integrere Sonos med hardware og tjenester fra Crestron, Lutron, Savant, Control4, iPort og Deutsche Telekoms QIVICON. Dermed bliver det endnu lettere at styre ens musik med et enkelt tryk på en knap – hvad enten det er fra en touchscreen, en lyskontakt eller en fjernbetjening.

Kommer som beta til oktober

De nye ting bliver tilgængelige i en gratis softwareopdatering der kommer til oktober som en del af Sonos’ betaprogram.