Sonos har specialiceret sig i såkaldte flerrumssystemer. Mange kalder dem verdens bedste – det er vi ikke uenige i. Kort fortalt går Sonos’ ide ud på, at man deler sit hjem op i forskellige zoner, hvor hver zone har en tilknyttet afspiller. En zone er typisk et rum, men der kan også godt være to zoner i ét rum – eller tre for den sags skyld. Denne opdeling er ikke meget ulig hvad de fleste har i forvejen, med musikanlæg i stue, køkken, børneværelse, arbejdsrum etc. Det smarte ved Sonos’ system er, at alle enhederne er knyttet sammen til ét stort system, som kan snakke sammen og styres centralt, i stedet for individuelle enheder, som man normalt har. De forskellige zoner kan spille forskellige musik, eller de kan spille det samme i perfekt synkronisation.

En afspiller i hver zone

For hver zone, om det så er én eller 25, skal du have en Sonos-afspiller. Du behøver dog ikke nødvendigvis have behov for en flerrums-løsning, for at benytte Sonons. Du kan sagtens drage fordel af Sonos, med kun en enkelt zone. Sonos har forskellige afspillere at vælge mellem. I den ende findes PLAY-enheder, der er alt-i-et-enheder med indbygget forstærker og højttalere og i den anden ende SONOS:CONNECT, der alene er en forforstærker, og derfor kræver en effektforstærker for at kunne trække et par højttalere.

Der er således noget at vælge i mellem for alle uanset om du er entusiast eller bare har behov for musik i køkkenet. Her på Sonosguide.dk har vi beskrevet de forskellige enheder i Sonos’ system, så du kan danne dig et overblik over mulighederne.

Sonos’ alt-i-et-enheder

Den nemme løsning, hvis du vil hurtig i gang eller ikke har udstyr i forvejen. Play:1 er den mindste højttaler og Play:5 den største. Alle tre kan bruges alene eller i sæt af to hvilket giver bedre stereobillede og kraftigere lyd.

Musikafspiller med eller uden indbygget forstærker

Har du højttalere i forvejen eller ønsker du bare en anden kvalitet end Sonos tilbyder, er connect:amp det bedste valg. Den er en regulær forstærker, hvor der altså kan tilsluttes højttalere efter eget valg. Vil du også benytte din egen forstærker er det connect du skal have fat i. Det er en forforstærker, så du kan benytte effektforstærker og højttalere efter eget valg. Sart hvis du allerede har et godt anlæg.

TV/Hjemmebio

Skal du bruge Sonos i tilknytning til dit TV eller projektor tilbyder Sonos to forskellige løsninger lavet specifikt til formålet.

Subwoofer

Med Sonos’ sub får du ekstra bas. Kan benyttes sammen med alle andre Sonos-enheder, men ikke alene. Er det perfekte supplement til eksempelvis et sæt PLAY:1.

Netværksenheder

Disse to enheder er beregnet til at få dit Sonos-system koblet til dit netværk i huset. De er ikke nødvendige, men kan benyttes, hvis dine andre enheder står langt fra din router.

Udgåede enheder

Flere af Sonos’ enheder produceres ikke mere, fordi de helt er udgået eller erstattet af nyere enheder. Med lidt hel kan de stadig fås på brugtmarkedet