Sonos har specialiceret sig i såkaldte multirums-musiksystemer og er markedets mest kendte og mest populære producent af disse. Det er Sonos, der står bag det originale og brugervenlige multirums-musiksystem, som vi kender det i dag. Mange kalder dem verdens bedste – det er vi ikke uenige i.

Med Sonos’ system kan man afspille musik fra musiktjenester i alle rum i hele huset og alle i familien kan styre det via fra hver deres smartphone. Smartere og nemmere bliver det ikke. Det eneste du selv skal sørge for, er at få købt de enheder, du har brug for.

Sonos har flere forskellige enheder at vælge mellem, så uanset om du er entusiast og vil benytte dit eksisterende anlæg eller bare har behov for musik i køkkenet, er der noget for dig.

Her på Sonosguide.dk har vi skrevet om alle de forskellige enheder i Sonos’ musiksystem, så du kan få et overblik over mulighederne. Der er noget for enhver smag og til ethvert formål.

Vi har inddelt produkterne i kategorier, så det er nemmere at få et overblik over mulighederne.

Alt-i-et-enheder fra Sonos

Dette er den nemme løsning, hvis du vil hurtig i gang eller ikke har udstyr i forvejen. Til det formål tilbyder Sonos flere alt-i-et-enheder eller det man også kalder aktive højttalere, det vil sige enheder hvor der er indbygget både højttaler og forstærker.

Alle enheder i denne kategori, undtagen Sonos Sub, kan bruges alene eller som et par for bedre stereobillede og kraftigere lyd.

Hi-Fi-enheder fra Sonos

Vil du have Hi-Fi-kvalitet tilbyder Sonos to forskellige enheder, som du kan bruge med højttalere efter eget valg. Den ene, Sonos Amp, er en regulær forstærker, hvor du kan tilslutte almindelige højttalere i den kvalitet, du ønsker. Den anden, Sonos Port, er en musikstreamer, som du kan koble til dit eksisterende stereoanlæg. Her benytter du altså både forstærker og højttaler efter eget valg. Smart hvis du allerede har et godt anlæg, men gerne vil med på Sonos-vognen.

Se også Sonos passive højttalere nedenfor, som passer perfekt sammen med en Sonos Amp.

Enheder til TV og hjemmebiograf fra Sonos

Sonos tilbyder også højttalere til brug sammen med et TV eller en hjemmebiograf. Det man kalder en soundbar. Disse højttalere er specielt udviklet til brug sammen med et TV eller en projekter.

Beam er til mindre rum, mens Playbase og Playbar er til større rum.

Alle enhederne kan kombineres med to styk One SL og eventuelt en Sub for at få et 5.1-kanals surroundsystem.

Subwoofer fra Sonos

Sonos Sub er en aktiv subwoofer, der er beregnet til at fungere sammen med andre Sonos-enheder. Den kan således ikke anvendes alenen. Den er et perfekt supplement til eksempelvis et sæt Sonos One eller i en hjemmebiograf.

Specielle højttalere fra Sonos

Udover de gængse enheder nævnt ovenfor, tilbyder Sonos tre højttalere til særlige behov. Fælles for de tre højttalere er, at de kræver en forstærker, som Sonos Amp, for at virke. De har altså ikke selv indbygget forstærker. To af højttalerne er beregnet til indbygning i vægge og lofter, mens den sidste er beregnet til udendørs brug.

Netværksadapter fra Sonos

Denne enhed er beregnet til at få dit Sonos-system koblet til dit eksisterende kablede netværk i huset. Den er ikke nødvendig, men kan benyttes, hvis dine andre Sonos-enheder står langt fra din router.

Tilbehør fra Sonos

Ud over ovenstående enheder tilbyder Sonos en række tilbehør til deres højttalere så som ophængningsmateriel etc. Det vil jeg ikke beskrive nærmere her.

Ældre og udgåede enheder

Flere af Sonos’ enheder produceres og forhandles ikke mere. Enten fordi de helt er udgået eller fordi de er blevet erstattet af nyere opgraderede enheder. De vil i en årrække kunne fås på brugtmarkedet.