Dette er en beskrivelse af en ældre enhed, der er udgået af Sonos’ sortiment. I dag bruge man typisk sin smartphone som controller til Sonos.

Sonos Control er Sonos’s egen fjernbetjening. Det er dog ikke en helt almindelig fjernbetjening, som den slags er flest. Den har nemlig et stort touchscreen-display, så man nemt kan både se og betjene alle Sonos’ funktioner. Der er faktisk i selve kontrollen af systemet, at Sonos’ store styrke ligger. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt med en god controller, som gør systemet nemt at betjene. Med Sonos’ controller har de mest brugte funktioner (lydstyrke, mute og lyttezone) dedikerede knapper, mens resten styres via den trykfølsomme skærm. Man kan eksempelvis styre lydstyrken individuelt for alle rum, hvor man har en afspiller.

Den medfølgende base, der er kombineret ladestation og holder, sikrer, at Sonos Control altid opladet og klar til brug.

Ikke et must

Sonos Control er faktisk ikke et absolut must i en Sonos-opsætning. Har man en trådløst netværk og Android-mobil eller en iPhone, kan den nemlig klare opgaven lige så godt. Sonos har nemlig udgivet gratis controller-apps, med samme funktionalitet, som deres egen controller. På den måde kan man spare en hel del penge. Der kan dog alligevel være en ide i at have en fysisk controller, så der eksempelvis altid er en controller i huset, hvis familiemedlemmerne med smartphones ikke er hjemme. Derudover har Sonos Control også den fordel, at den er noget hurtigere i brug sammenlignet med smartphone-løsningen.

Bemærk at Sonos Control er udgået. I stedet benytter man sin smartphone eller computer til at styre Sonos med,

Sonos Control har tidligere været solgt under navnet CR200.

Specifikationer og pris

  • Udført i aluminium
  • Skærm: 3,5” touchscreen farvedisplay
  • Ladestation (CRADLE) medfølger
  • Tilslutninger: DC-in på ladestation (strømforsyning medfølger)
  • Mål: 7,3 x 11,6 x 1,7 cm (BxHxD)
  • Vægt: 190 gram (CONTROL), 170 gram (CRADLE)
  • Farve: Sølv/hvid
  • Pris: Udgået