Dette er en beskrivelse af en ældre enhed, der er udgået af Sonos’ sortiment.

Med Sonos Dock får du en trådløs dock, så du kan streame musik fra din iPhone eller iPod til et eksisterende Sonos-setup. At docken er trådløs betyder selvfølgelig, at du kan have den stående der hvor du sidder og hører musik, og ikke nødvendigvis der hvor musikanlægget står. Dette kunne man i princippet også klare med en helt almindelig traditionel iPhone-dock via et kabel, hvor den derved ville fungere som en hvilket som helst anden Audio-in-kilde. Sonos Dock har dog visse fordele i forhold til dette.

For det første er den trådløs, så man kan stille den hvor man vil, uden at skulle tænke på kabler. Derudover begynder musikken automatisk at spille, når man sætter en iPhone i docken. Man skal være opmærksom på, at når man bruger docken bliver Sonos’ normale køsystemet sat ud af drift – iPhonen får så at sige fortrinsret til musikafspilningen. Det har sine fordele – men også sine ulemeper.

Bindeled til ens digitale musikbibliotek

Sonos Dock er specielt anvendelig, hvis man ikke har (al) sin musik indekseret på en harddisk, men også bruger traditionelle kilder som CD, pladespiller etc. Her kan iPhonen være bindeleddet til ens digitale musikbibliotek. En anden mulig anvendelse er hvis man vil afspille besøgendes musik. Det er bare i med iPhonen, og så er man klar. Om det er noget der sker så tit, at man vil købe Sonos’ dock eller om man bare vil nøjes med at bruge en traditionel kablet løsning, må være op til den enkelte.

Bemærk at Sonos Dock er udgået og forhandles ikke længere.

Specifikation og pris

  • Understøttede enheder: iPhone/iPod touch, Classic, Nano (3G eller nyere)
  • Indbygget ladefunktion (1A)
  • Tilslutninger: DC-in (strømforsyning medfølger)
  • Mål: 9,7 x 2,8 x 8,2 cm (BxHxD)
  • Vægt: 155 gram (ekskl. strømforsyning)
  • Farve: Hvid
  • Pris: Udgået