PLAY:1 er en kompakt trådløs alt-i-ét højttaler. Den er perfekt til brug i mindre rum som køkken, værksted eller badeværelse. Den lille størrelse og lave vægt gør den utrolig anvendelig og alsidig. Den kan også hænges op på væggen med et ekstra beslag.

Som de andre enheder i Sonos’ system, er PLAY:1 en enhed, der streamer musik fra en computer, fra nettet eller fra en netværksharddisk. PLAY:1 har lige som de to større enheder PLAY:3 og PLAY:5 indbygget både højttalere og forstærker. Som en lækker detalje kan du styre de basale afspilningsfunktioner som play/pause/skip via trykknapper på toppen af PLAY:1. Det er smart, da man så ikke behøver altid at skulle have fat i sin smartphone hele tiden.

PLAY:1 kan kalibreres via Sonos Trueplay-funktion, så den kommer til at lyde bedre, hvilket kan anbefales: Sådan bruger du Trueplay til at få Sonos til at lyde bedre

Brug to styk PLAY:1 som stereohøjttalere

Selvom PLAY:1 er en alt-i-et-enhed og fint kan spille alene, kan man hæve oplevelsen betydeligt ved at kombinere to styk PLAY:1 som henholdsvis højre og venstre kanal i et stereo-setup. Så har man pludselig to aktive højtalere og et meget bedre stereobillede.

Man kan sige, at PLAY:1 kan vokse med opgaven. Man kunne eksempelvis bruge den på et børneværelse hos det mindre barn. Når barnet bliver lidt større og har brug for lidt bedre og fyldigere lyd, så køber man bare en enhed mere og udvider måske også med en subwoofer, SONOS:SUB. På den måde behøver man ikke skifte enheder i talt med at behovet vokser – man udvider bare i stedet.

Brug PLAY:1 i dit surround-setup

PLAY:1 kan, udover at være en selvstændig enhed eller en del af et stereo-setup, også bruges som baghøjttalere i et setup med Sonos’ PLAYBAR og eventuelt en SUB. Det giver et ret godt resultat, og igen er filosofien at man udvider frem for at udskifte.

Den billigste måde at komme i gang på – eller at udvide på

PLAY:1 er den billigste måde at komme i gang med Sonos på. Alt er nemlig inkluderet i enheden. Som controller kan man benytte sin smartphone (iPhone eller Android) eller sin computer. Kombinerer man den med en BOOST, bliver den endnu mere alsidig, da man så slipper for koblingen. Dermed kan PLAY:1 tages med over alt i huset – eller endda ud i haven, så længe der bare er et almindeligt netstik til strøm.

Tidligere var det forbundet med en betydelig udgift hver gang man ville udvide sit Sonos-system med en ekstra zone – også i de mere perifære rum, som foreksempel soveværelsen, toilettet eller udestuen. Til det formål er PLAY:1 rigtigt velegnet, da det nu kan gøres væsentligt billigere end tidligere, og samtidig uden at fylde ret meget. Er man derimod på udkig efter “rigtig” hifi-lyd er PLAY:1 ikke det rigtige valg, så skal man i stedet gå efter CONNECT eller CONNECT:AMP.

PLAY:1 fås i sort eller hvid.

Specifikationer og pris

  • 2 indbyggede digitale Klasse-D forstærkere
  • Højttalere: 1 x bas/mellemtone, 1 x diskant
  • Ethernet-tilslutning, 10/100Mbps
  • Trådløs platform: SonosNet 2.0 med AES-kryptering
  • Strømforbrug i stand-by: 4,5 watt
  • Strømforsyning og netværkskabel medfølger
  • Mål: 12,0 x 16,1 x 12,0 cm (BxHxD)
  • Vægt: 1,9 kg
  • Farve: Hvid eller sort
  • Vejl pris: 1.699 kroner