Dette er en beskrivelse af en ældre enhed, der er udgået af Sonos’ sortiment. Den er blevet erstattet af Sonos One og Sonos One SL.

Sonos Play:1 er en kompakt trådløs alt-i-ét højttaler. Den er perfekt til brug i mindre rum som køkken, værksted eller badeværelse. Den lille størrelse og lave vægt gør den utrolig anvendelig og alsidig. Den kan også hænges op på væggen med et ekstra beslag.

Som de andre enheder i Sonos’ system, er Sonos Play:1 en enhed, der streamer musik fra en computer, fra nettet eller fra en netværksharddisk. Sonos Play:1 har lige som de to større enheder Play:3 og Play:5 indbygget både højttalere og forstærker. Som en lækker detalje kan du styre de basale afspilningsfunktioner som play/pause/skip via trykknapper på toppen af Play:1. Det er smart, da man så ikke behøver altid at skulle have fat i sin smartphone hele tiden.

Brug to styk Sonos Play:1 som stereohøjttalere

Selvom Play:1 er en alt-i-et-enhed og fint kan spille alene, kan man hæve oplevelsen betydeligt ved at kombinere to styk Play:1 som henholdsvis højre og venstre kanal i et stereo-setup. Så har man pludselig to aktive højtalere og et meget bedre stereobillede.

Man kan sige, at Play:1 kan vokse med opgaven. Man kunne eksempelvis bruge den på et børneværelse hos det mindre barn. Når barnet bliver lidt større og har brug for lidt bedre og fyldigere lyd, så køber man bare en enhed mere og udvider måske også med en subwoofer, Sonos Sub. På den måde behøver man ikke skifte enheder i talt med at behovet vokser – man udvider bare i stedet.

Brug Sonos Play:1 i dit surround-setup

Play:1 kan, udover at være en selvstændig enhed eller en del af et stereo-setup, også bruges som baghøjttalere i et setup med Sonos’ Playbar og eventuelt en Sub. Det giver et ret godt resultat, og igen er filosofien at man udvider frem for at udskifte.

Den billigste måde at komme i gang på – eller at udvide på

Sonos Play:1 er den billigste måde at komme i gang med Sonos på. Alt er nemlig inkluderet i enheden. Som controller kan man benytte sin smartphone (iPhone eller Android) eller sin computer. Kombinerer man den med en Boost, bliver den endnu mere alsidig, da man så slipper for koblingen. Dermed kan Play:1 tages med over alt i huset – eller endda ud i haven, så længe der bare er et almindeligt netstik til strøm.

Tidligere var det forbundet med en betydelig udgift hver gang man ville udvide sit Sonos-system med en ekstra zone – også i de mere perifære rum, som foreksempel soveværelsen, toilettet eller udestuen. Til det formål er Play:1 rigtigt velegnet, da det nu kan gøres væsentligt billigere end tidligere, og samtidig uden at fylde ret meget. Er man derimod på udkig efter “rigtig” hifi-lyd er Play:1 ikke det rigtige valg, så skal man i stedet gå efter Connect eller Connect:Amp.

Sonos Play:1 fås i sort eller hvid.

Specifikationer og pris

  • 2 indbyggede digitale Klasse-D forstærkere
  • Højttalere: 1 x bas/mellemtone, 1 x diskant
  • Ethernet-tilslutning, 10/100Mbps
  • Strømforsyning og netværkskabel medfølger
  • Mål: 12,0 x 16,1 x 12,0 cm (BxHxD)
  • Vægt: 1,9 kg
  • Farve: Hvid eller sort
  • Vejl pris: Udgået