Som de andre enheder i Sonos’ system, er PLAY:3 en enhed, der streamer musik fra en computer, fra nette eller fra en netværksharddisk. PLAY:3 har lige som storebroderen PLAY:5 indbygget både højttalere og forstærker. Det er altså en rigtig alt-i-et enhed. 3′eren er dog noget mindre end 5′eren, og har derudover ikke indbygget hovedtelefonudgang eller audio-in. Den lille størrelse og lave vægt gør den utrolig anvendelig og alsidig, og da den både kan placeres vandret og lodret – og endda hænges op på væggen via et ekstra beslag – er der næsten ikke grænser for, hvor man kan få plads til den.

PLAY:3 kan kalibreres via Sonos Trueplay-funktion, så den kommer til at lyde bedre, hvilket kan anbefales: Sådan bruger du Trueplay til at få Sonos til at lyde bedre

Brug to stk PLAY:3 for bedre stereobillede

Derudover er der det geniale ved PLAY:3, at selvom den er en alt-i-et-enhed med fuld stereo, så kan den laves om til monoenhed og ved at kombinere to PLAY:3, kan man få højre kanal ud i den ene og venstre i den anden. Så har man pludselig to aktive højtalere og et meget bedre stereobillede. Man kan sige, at PLAY:3 kan vokse med opgaven. Man kunne eksempelvis bruge den på et børneværelse hos det mindre barn. Når barnet bliver lidt større og har brug for lidt bedre og fyldigere lyd, så køber man bare en enhed mere.

En billig måde at komme i gang på

PLAY:3 er en billig måde at komme i gang med Sonos på. Alt er nemlig inkluderet i enheden. Som controller kan man benytte sin smartphone (iPhone eller Android) eller sin computer. Kombinerer man den med en BOOST, bliver den endnu mere alsidig, da man så slipper for kablingen. Dermed kan PLAY:3 tages med over alt i huset – eller endda ud i haven, så længe der bare er et almindeligt netstik til strøm.

Tidligere var det forbundet med en betydelig udgift hver gang man ville udvide sit Sonos-system med en ekstra zone – også i de mere perifære rum, som foreksempel soveværelsen, toilettet eller udestuen. Til det formål er PLAY:3 rigtigt velegnet, da det nu kan gøres for omkring det halve af tidligere, og samtidig uden at fylde ret meget. Er man derimod på udkig efter “rigtig” hifi-lyd er PLAY:3 ikke det rigtige valg, så skal man i stedet gå efter CONNECT eller CONNECT:AMP.

Specifikationer og pris

  • 3 indbyggede digitale Klasse-D forstærkere
  • Højttalere: 1 x diskant, 2 x 3” mellemtone, 1 x bas
  • Ethernet-tilslutning, 10/100Mbps
  • Trådløs platform: SonosNet 2.0 med AES-kryptering
  • Strømforbrug i stand-by: 7,9 watt
  • Strømforsyning og netværkskabel medfølger
  • Mål: 26,8 x 13,2 x 16,0 cm (BxHxD)
  • Vægt: 2,6 kg
  • Farve: Hvid eller sort
  • Vejl. pris: 2.599 kroner