Som de andre enheder i Sonos’ system, er PLAY:5 en enhed, der streamer musik fra en computer, fra nettet eller fra en netværksharddisk. PLAY:5 har lige som de to minde PLAY:3 og PLAY:1 indbygget forstærker og højttalere. Det er altså en rigtig alt-i-et enhed. 5′eren er dog noget større og dyrere end de to andre.

Ideel som startenhed

Da PLAY:5 er en alt-i-et enhed er den ideel som startenhed eller hvis man vil udbygge sit eksisterende Sonos-system med musik i for eksempel køkken eller arbejdsværelse eller andre steder, hvor man bare skal have nem adgang til sin musik. PLAY:5 er ikke bare en nem, men også en relativ billig måde at komme i gang med Sonos på. Alt er nemlig inkluderet i enheden. Som controller kan man benytte sin smartphone (iPhone eller Android) eller sin computer. Kombinerer man den med en BOOST, bliver den endnu mere alsidig, da man så slipper for kablingen. Dermed kan PLAY:5 tages med over alt i huset – eller endda ud i haven, så længe der bare er et almindeligt netstik til strøm.

To stk giver bedre stereobillede

Har man behov for endnu mere, kan to styk PLAY:5 konfigureres i en venstre/højre-opsætning. Det vil sige, at den ene spiller højre kanal og den anden vestre kanal. På denne måde får man et trådløst stereoanlæg, som uden problemer kan spille em almindelig stue op til dans. Specielt hvis du kombinerer den ed en SUB. PLAY:5 har også en line-in-indgang, så man kan få den til at afspille lyden fra for eksemepel et TV eller en CD-afspiller.

Tidligere var det forbundet med en betydelig udgift, hver gang man ville udvide sit Sonos-system med en ekstra zone – også i de mere perifære rum, som foreksempel soveværelsen, toilettet eller udestuen. Til det formål er PLAY:5 velegnet, da det nu kan gøres for omkring det halve af tidligere, og samtidig uden at fylde ret meget. Er man derimod på udkig efter “rigtig” hifi-lyd er PLAY:5 ikke det rigtige valg, så skal man i stedet gå direkte til en af afspillerne uden indbyggede højttalere nemlig CONNECT og CONNECT:AMP.

PLAY:5 kan kalibreres via Sonos Trueplay-funktion, så den kommer til at lyde bedre, hvilket kan anbefales: Sådan bruger du Trueplay til at få Sonos til at lyde bedre

PLAY:5 har tidligere (indtil november 2015) været solgt i en anden udgave, der så lidt anderledes ud, og havde nogle andre specifikationer. Endnu tidligere hed den ZonePlayer S5. De fås stadig på brugtmarkedet, og er selvom de har nogle år på bagen stadig udmærkede enheder.

Specifikationer og pris

 • 6 indbyggede digitale Klasse-D forstærkere
 • Højttalere: 3 x diskant, 3 x bas/mellemtone
 • Tilslutninger: Analog line-in (stereo-minijack)
 • Ethernet-tilslutning, 10/100Mbps
 • Trådløs platform: Wi-Fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering
 • Strømforbrug i stand-by: 2,2 watt
 • Strømforsyning og netværkskabel medfølger
 • Mål: 36,4 x 20,3 x 15,4 cm (BxHxD)
 • Vægt: 6,4 kg
 • Farve: Hvid eller sort
 • Vejl. pris: 4.349 kroner