Sonos Playbase er en aktiv TV-højttaler. Den kan levere lyden til hjemmebiografen når TV’et er tændt, og kan lige som de andre enheder i Sonos’ system bruges til musik, når TV’et er slukket. Den har samme funktion som Sonos Playbar men er designet til TV’er, der ikke hænger på væggen men står på et møbel. Sonos har også en mindre soundbar, Sonos Beam, der passer bedre til mindre rum og mindre TV – den er billigere.

Playbase er eksklusivt udført i hvid eller sort finish – det er ingen synlige sammenføjninger og enheder ser ud til at være skåret ud i granit. Lyden er af samme høje kvalitet som designet. Du vil med garanti få en betydelig forbedring af den ofte dåseagtige lyd, der kommer ud af højttalerne på et normalt TV.

Sonos har skabt Playbase helt fra bunden – med unikke fremstillingsprocesser og materialer. Det omfatter blandt andet en ny støbeproces og en specialdesignet yderside af glasfyldt polycarbonat, der sikrer god mekanisk dæmpning og stabilitet. Enheden kan bære et TV på op til 35 kg.

Playbase er 5,8 cm høj men har alligevel hele 10 højttalerenheder, alle med hver deres digitale klasse D-forstærker. Der er seks mellemtoneenheder, tre tweetere og en woofer. Det hele styret via en smart software der kan justere lydbilledet helt præcist, så det virker større end højtalerens mål indikerer.

Tilslutningen foregår via en optisk indgang og derudover er strømstikket og et ethernet-stik de eneste stik på enheden. Tilslutning via det meget benyttede HDMI-stik er altså ikke mulig. Dit TV skal altså have en optisk udgang for at kunne tilslutte det til Playbase.

Udvid med et sæt Sonos One SL og en Sub og du har ægte 5-kanals surround sound

Sonos Playbase spiller 100% sammen med resten af Sonos’ system. Du kan streame musik og kontrollere tingene med sin smartphone på samme vis, som du kan med alle Sonos’ andre enheder. Så nok er Playbase målrettet TV-brug men det udelukker ikke at man kan bruge den til ren dyrket musikspilning.

Et af kendetegnede ved Sonos er deres modulopbygning, hvor det er nemt at starte i det små og så udvide efterhånden. Kombinerer du således Playbase med et sæt Sonos One SL og eventuelt en Sonos Sub, så har du et ægte 5-kanals surround-system.

Sonos Playbase kan købes hos Hi-Fi Klubben (link).

Specifikationer og pris

  • 10 digitale forstærkere (klasse D)
  • Højttalere: 6 x mellemtone, 3 x diskant og 1 x bas.
  • Udgangseffekt: ukendt
  • Ethernet-tilslutning: 1 port
  • Tilslutninger: Digital audio-ind (optisk)
  • Mål: 5,8 x 72,0 x 38,0 cm (BxHxD)
  • Vægt: 8,6 kg
  • Farve: Sort eller hvid
  • Vejl. pris: 5.999 kr (link til køb)

Vi indgået en aftale med Hi-Fi Klubben om at de støtter driften af Sonosguide økonomisk, hvis du bestiller via linket ovenfor. Rent juridisk, er der derfor tale om et reklame-link. Hi-Fi Klubben har ikke haft indflydelse på indholdet af artiklen.