Sonos har frigivet en opdatering til deres app til iOS, så man nu kan afspille den musik, der ligger på iPhone eller iPaden direkte over ens Sonos-anlæg. Dermed får man adgang til ens iTunes-musik og podcasts direkte fra sin iPhone, iPad eller iPod touch.

Førhen har man skulle tilslutte iPhonen via kabel eller dock til en Sonos-enhed for at kunne afspille musikken. Det behøver man altså ikke længere. Dermed overflødiggører Sonos også deres egen iPhone-dock. Det er super fedt, at Sonos prioriterer øget funktionalitet i systemet som helhed over det at kunne sælge noget hardware.

De fleste har nok musikken liggende på en NAS eller computeren i forvejen – det er jo det, der er hele ideen med Sonos, men hvis man har folk på besøg, og gerne vil høre noget at den musik, de har på deres iPhone, er den nye mulighed rigtig god.

Man kan endda lave en playliste med musik fra flere forskellige iOS-enheder. Man kan også afspille to forskellige musiknumre fra den samme ene iPhone på to forskellige Sonos-enheder. Og i sædvanlig Sonos-stil foregår det hele fuldstændig gnidningsløst.