Sonos har udsendt en systemopdatering, der gør det muligt at anvende ens eget trådløse netværk til ens Sonos-system. Tidligere har ens Sonos-enheder lavet deres eget netværk. Det har den umiddelbare fordel, at man nu kan komme igang uden at skulle investere i en bridge eller have en kablet løsning. Fremover kobler systemet sig trådløst på ens eksisterende netværk.

For at sikre sig at det hel fungerer, har Sonos forud for lanceringen haft den største betatest af deres software til dato. Ifølge Sonos er det bedste dog stadig at benytte den “gamle” metode – og de anbefaler ikke eksisterende brugere at lave om på noget. Den nye mulighed er blot et tilbud man kan tage i mod, hvis man ønsker et mere enkelt setup uden en bridge. Nu behøver man nemlig kun en højttaler for at komme i gang.

Sådan benytter du den nye mulighed

Hvis du vil teste det BRIDGE-frie alternativ på dit eksisterende system, skal du gøre følgende. Bemærk: Hvis du allerede er Sonos-bruger, og bare frakobler bridgen vil systemet stoppe med at virke.

1) Opdatér appen
2) Med BRIDGE fortsat tilsluttet, vælges BRIDGE SETUP i indstillinger
3) Følg fremgangsmåden i app’en
4) Når disse trin er fulgt vil du være i stand til at koble Bridge fra og teste det endnu nemmere set-up uden at nulstille systemet.

Du kan altid efterfølgende koble BRIDGE tilbage, hvis du vil benytte “Standard set-up”.

Bemærk at Sonos 3.1 og 5.1 hjemmebiograf set-up, fortsat kræver en kablet tilkobling. En fritstående Playbar kræver dog ikke kabel.